♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ .. welcome to MIZS TANIA TINA'S blog .. and THANKS for viewing ..lots of LOVE .. the owner ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tetamu YANG sudi SINGGAH ...

Wednesday, 30 November 2011

things GIRLS wish GUYS knew .. part I

assalamualaikum ... readers !

ahak .. ok ...hari nie tania nak pot pet sikit .. about what ???


THINGS GIRLS WISH GUYS KNEW !

*omjay ! sounds great right ~ hahah kalau tak tu , bleh ciao cincau dr ini blog :D *

tania tahu mesti kamu kamu kamu pernah rase nikmat bercinta kan kan ..yeah ! walaupun sekejap .. kalau yg kekal tu .. i wish semoga bahagia la ye >,< erkk okok dh jauh tersimpang pula kan .. kepada yang tengah fall in love tu .. korang patut bace entry nie ! especially boys yg perlu fhm kami kami nie , GIRLS ! tp kalau tak bercinta pon kena baca juga .. sbb mane tahu BFF korang lain2 jantina kew .. alaaa semua same je..jom bace sesama taoo !

JOM START ! 

1


2


3


GO !

1. Don't tell us when you think other girls are hot.
2. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials before we get bored.
3. Mark anniversaries on the calendar.
4. We think about you all the time.
5. This is how we see it: Don’t call = Don’t care.



6. Which also means that if we don't call, take a hint.
7. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.
8. We’re allowed to be late. You’re not.
9. Eye contact is the key.
10. Don’t take longer to get ready than we do.


11. Laugh at our jokes.
*12. 3 words: honesty, honesty, honesty!
13. Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.
14. Do not start with us. You will not win.
15. Would you like it if a guy treated your sister that way? Didn’t think so.


16 If you ask nicely, we`ll answer the same way.
17. We will never have enough clothes or shoes.
18 Open the door for us no matter where we are.
19. We love surprises.
*20. Pay attention to the little things we do, because they mean the most.


ok .. that's all from me >,< hope u guys enjoy yah !

remember : OUR hearts are very soft !

kbai XD

lots of LOVE ,





ok fine . i admit i miss guys MY JIWA-JIWA ='(

assalamualaikum ..


hahaha pic atas nie melambangkan tania .. okeh2.. yela... bosan laaa cuti lelama nie..adeh2 .. sampaI kluar lampu kat kepala ha ..yela... kija tania MAKAN , TIDO , ON9 FB , UPDATE BLOG , TUNGGU TEST JPJ *lesen kereta* , GURAU SENDA dgn FAMILY .. ahhhhh ,, happy tu happy tp ...... ='(


i MISS my jiwa-jiwa .. oh damn ! waaaa ... ='(
yela .. kalau dekat IPIK tu ,, dorang la tmpt ....

 buli membuli .* ok fine , tania selalu kena buli *

 teman g makan 

♥ jalan g kelas sama2 

♥ tempat same2 bergolek2 ... * hahaha :D *

♥ tempat tgk movie same2 time malam2 

♥ tempat story mory probs , bila happy .. 

* erkkk kalau list satu-satu rasenye tak habis kot *

jom tania kenal2kan korang dgn MY JIWA-JIWA k .. 

kalau dh kenal tu ,,, nk bace, bace laa..tak nak .. ciao cincau la.. wekkk .. =)

=
=
=
=
=
=
=
=

first sekali ... taraaaa !!



.... NOOR SYAKIRAH ....

aka

KIKI

Ok .. die nie hahahaha .. lucu der .. blur2 gitu ... 

* lbh kurang ak la ..sedap mengata org kihkih * tak2 kao tak blur KIKI .. ak jew .. kiki nie org nogoghi .. 

rembau  die nie erkk kuat jugak la melantak . tp hampeh badan kecik mcm tu jugak .. kan kan .. cun gtu .. 

cun pon ..yg boys .. jgn nk memandai ngorat okeh... nnti kena timbuk dkt BF die 

si HARIZ 'katang' <-- bhasa kelate , tak fhm rujuk pakar ok ..kihkih nie BF die .. 

* erk menyepa sajer kao hariz ..hohoho *


SAYANG KAO KIKI !!

dah pasal KIKI jom kite terjah yang kedua pula ...

=
=
=
=
=
=
=


.... AMANINA FARHAN ....

aka

NINA PAAN

Ok si NINA PAAN nie.. Org Pahang ... amatlah pemurah ..woot2 hahahah..

kenapa ?? kenapa ?? sebab die

 nie suke bebeno belanja geng kitorang..ahak !! yela .. time pokai je..kao suke belanja ak 

kan..kan...TQ diooor .. hari tu dgn murah hati die blnje kitorang makan ramai2 dekat 

Q-Bistro .. hiuhiu .. beriban duit kao habis kan ... hehhe .. die nie SINGLE .. TP i think her 

heart was taken .. so jgn ngorat die .. die milik saya ..bluwekkkk ! hahhahah joke je ..


SAYANG KAU NINA !!


ok jom g yg third plak 

=
=
=
=
=
=
=
=



.... SUHAILA ZAMIRAN ....

aka

LALA 

ok .. die nie paling maju dalam geng kitorang .. sebabnyaa.. adeh ..rumah die dgn IPIK 

5 minit je kot =.=' senang laa nk balik ke hape ... haish2... n mmg la kan , bila rumah dekat

 ,, rumah kao la jadi mangsa bila keluar malam , pintu asrama dh gennnnng! tutup ... then 

semua tidur rumah kao kan .. pagi2 baru balik IPIK kihkihkih ..sian parents kao layan 

kitorang.. btw TQ tao >,< act , tania suke cubit2 LALA nie.. hahah die kiut mehh ... ala2 

chinese * mcm la ak xmcm chinese..k fine..die comel bnyk lg -,- * owwhhh , dia single tp 

susah nak ngorat , so tak payah ! hahahhahah ape2 pon ..

SAYANG KAO LALA !!

OK.. yang fourth plak ek ... jengg ... jengg ...

=
=
=
=
=
=
=
=


.... HANIS SYAZWANI ....

aka

SANDY * alaa yg cartoon spongebob tu *

ok ..die nie plak ..ore klate deh .. aiyak ..die nie laa paling PENAT nk melayan ,, banyak je 

modal kao nk buat lucu .. hahah ..n paling tak leh melah , suka bebeno buli tania..adehhh ...

 hiuhiu .. die nie suka jgk buli my baby , CIBI n NOBI tu hadoiii .. hahahha .. kalau ada die

kitorang mcm erkkk urat perut dh nak putus, tergolek sana sini, sbb kan lawak die la .. 

hahahha .. kao kan sandy kalau sehari tak diam mmg la..sandy nie diam die time makan

 jela..perghhhh tak keluar suara until mknn die LICIN sehingga berkilat pinggan ..wakakak !

ohhh die nie dh TAKEN ok .. so bye bye ... heheh

SAYANG KAO SANDY !!


OK and the last one ... which is our BABY ..

=
=
=
=
=
=
=
=


.... SALEHA ....

aka

LENG

OK .. LENG nie orang SABAH bha !! uhuk2 .. paling jaoh dlm geng kitorang ... haish .. blum 



tulis pasal die dh rase penat.. hahahahah die nie prangai same laaa mcm sandy..penat nk 


melayan ..huhuh...die nie kalut skit kalau dh die nervous .. mmg mase tu tgk die..hahah lucu 


meh .. tp kao maintain cute bhaa ... huhuu .. die nie comel kan kan..sbb tu die jd baby dlm 


geng kitorunk ..tuan nyi kecik je ha... ok fine kalau bding dgn tania adehhh .. kao amek sikit


 berat2 ak nie.. hohoho .. leng kalau dh ckp pelat sabah die..mak aih..cpt ..smpaikan lecturer 


suruh die ckp slow2 hahah..leng2 .. ape2 pon kao ttp ak syg wekkk !! psst single but susah


 nak ngorat !

SAYANG KAO LENG !!


HURM.. Memandangkan cuti lama sangat nie .. bukak2 bulan satu la kan ..sama mcm budak sekolah..kami kan GURU PELATIH ..couff2 batuk jap..hiuhiu .>,< so mmg tahap gaban laa rindu JIWA-JIWA TANIA nie ..



ha tgk2 ak demam fikir pasal korang * demam la sangat.. hahhahaha

ape2 pon korang TAKE CARE tao .. 


^
|
|
|
|

nnti kita bljr piano / keyboard same2 tao .. thun dpn dh SEM 2 hehhehehe ILOVEYOU !! 
* jiwa-jiwa sy semua cute2 kan kan .. : D

LOTS OF LOVE ,

Tuesday, 29 November 2011

oyeah ! saya excited plus plus HAPPY !


Assalamualaikum readers !


haha bajet je ... sorry kalau pic atas ni erkk agak anoyying hiuhiu ..suke hati lalalalalaa . btw .. ltk laa pic ape2 pon janji skrg saya HAPPY ...boom ..boom <--sound effect bunga api hehehe

happy mcm nie kot ...


oyeah ?? why ? why ? i'm happy ?? because .... i met my old sweettie buddy .. but yg plg part kelakar .. jumpa dalam FACEBOOK .. oh GOD ... hehehe >,< mmg facebook nie tempat jejak kasih ... nie la MY SWEETTIE tu

=
=
=
=
=
=
\ /


eh ! bukan  the left one okeh ... yang right tu .. yeah !
*byla sorry i cilok u punye pic haha .. n nie pic byla mase f5 tao ... hiuhiu*
ok her name is NURUL NABILA BT KAMARULZAMAN .. Ahak .. mase kecik2 dulu i call her papa pak cik me .. hiuhiu .. i miss her damn much .. tania rase almost 7-8 years tak jumpa byla ni ='(
huaaa...nk tahu tak .. nak tahu tak ???? tak nak tahu .. tania nk story juga wekkk =P hehe


dulu .. mase tadika n standard 1 mmg rapat la ngan si byla comel nie...mcm pic kat atas la ..hahaha sweet tak kami .. actually papa byla tu kawan dgn abah tania hohoho..sbb tumase kecik2 mmg rapat ... yg kelakornye... dulu makan pon same2 , main pon same2 ..main masak2 laaa..main princess2 laaa..mengaji Quran same2 ... adehhh heheh..balik sekolah pon same2 ... tp entah mcm mane bile byla pindah skolah ,then tania pindah rumah *dulu rumah kitorang dekat je* so lost contact ...


kitee sedih mcm nie taoo .. ='( tp... tp ... tanggal 27 / 11 * erkk skema plak ayat ... ignore2*
tibe2 ...


oh my .. lps je tania app dia.. *k fine , mase tu x sedar tu byla.. hiuhiu sorry *
die post kat wall .. mmg mula2 xleh nak cam la kan .. ok ok memory saya low XD

terharu plak hiuhiu =')

ape2 pon BYLA ,,


nnti kita g dating sama2 okeh ! ahak!

lots of love ,


Sunday, 27 November 2011

psst ... gurls here about us ! boys .. check it out !

assalamualaikum  .... :)


ok .. memandangkan tak ada crita pasal tania nk dikongsi melainkan =.=' 



kahwin ..kahwin .. kahwin.. eh2..pic nie actually ehsan dari klik sini <-- PHOTO AURA .. ok fine..pic die sangat MALATOP ! hiuhiu ... kalau kat Kelantan .. die one of the most talent photographer la kan .. ermm bayaran ??? haha agak2 sendiri la kan .. tapi tak rugi la.. n kalau nk book si AWEEN RASHDAN nie , sthun before WEDDING dah kena book ok .. kalau tak , haram nak dapat die nie .. eh jap... tania jd promoter die plak =.=' aish... 

btw yela kan sejak cuti nie ... bukan ape..ahak..tiap2 masa koje tania melantak kat tempat majlis kahwin ha .. adehh .. aku bila plak ek ..opsss gatal sudah ..hahha joking maaa .. btw ni ha nk story mory dgn awok2 sekalian..pasal apa ???
pasal ........................


woman !! again ?? erkk do i care kalau sape2 tak suke ?? hihi ini BLOG saya ok .. =)

ok JOM kita berpot pet ......

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai    wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.






5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
ha .. jgn la senyum mcm nie =.= conferm laa tania melting habis !
15.  Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16.  Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
17.  Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18.  Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19.  Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
20.  Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

ha ! amacam gurls ... da sama ngan korang tak ?? heheheh ..to boys ..ahak ! hope korang faham2 la ye..kalau tak faham tu ..erkk adakah anda loading ?? heheheh btw , hope u guys ENJOY this entry yah ! papai !! 



Saturday, 26 November 2011

iloveyou ..


assalamualaikum ..

ahak !


ok sajer2 je upload pic atas.. kawan tania cakap ..macam bini tabliq buat mcm tu..erkk .ok fine..hahaha ignore2 ... actually this entry dedicate special to ............




my LITTLE SISTER .. ANIS BATRISYIA MOHD RUSLI ...
* ok fine ..she's really like pink*

sebab munasabab tania tulis entry nie untuk die nye ... taraaa!!


HAPPY BIRTHDAY , ISYA !!! hehehehe .. yg ke ..... 9 !
OYEAH! anda sudah besar laaa .. hehehhe .. btw

♥ ♥ SEMOGA PANJANG UMUR ♥ ♥


♥ ♥ MURAH REZEKI  ♥ ♥


♥ ♥ EXAM SELALU DPT 5A ... amin ♥ ♥ 


♥ ♥ JADI BUDAK YG SELALU CUTE .. hehe :) ♥ ♥


♥ ♥ NAK HADIAH ?? aiyakk ..tunggu elaun along masuk ye ... POKAI .. haha ♥ ♥



apa2 pon ... ALONG *tania la tu* , ABG , MUMMY , ABAH , and SEMUA laaa...







SAYANG ISYA !!

oklaa .. stop sini dulu..papai .. sape2 yg birthday die hari nie... I WISH U ... HAPPY BIRTHDAY !!

lots of LOVE,