♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ .. welcome to MIZS TANIA TINA'S blog .. and THANKS for viewing ..lots of LOVE .. the owner ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tetamu YANG sudi SINGGAH ...

Sunday, 5 February 2012

menyentuh jiwa tatkala membaca part I:' (


ASSALAMUALAIKUM ... :')


hari ni dah hari ke5 dalam bulan FEBRUARI kan kan semua :> dan hari ni juga hari MAULIDUR RASUL :>
so banyak-banyakkan selawat ke atas nabi junjungan kita sayang sayang semua tau tau :'> moga hri ni kita diberkati-nya .. amin !

dan hari ni juga masuk hari ke-3 ayah sedara kembali ke rahmatullah ..isk .. :' ( 


ni la ARWAH ayah sedara yang tania panggil dengan panggilan BUSU , Allahyarham Mohd Shah. isk .. Tuhan je tahu betapa sedihnya tania sekarang ni . gambar yang sangat menyentuh jiwa .. gambar cucu sulungnya salam dgn beliau masa raya tahun lepas . ya ALLAH . Arwah pergi dengan cepat sekali saat umur baru 54.. baru minggu lepas bergurau senda sebelum ke ipik .. tp ALHAMDULILLAH arwah seorang yang taat agama ..  

arwah meninggal dengan senang sekali , mlm sebelum tu , masa borak2 dengan isteri dia dalam bilik , tania pnggil mak su .. dia ckp esok die nk bayar deposit umrah . masa tengah borak2 tu , tiba2 mak sedara terdengar arwah tarik nafas panjang , cpt2 mak su buka lampu , ya Allah . tengok2 arwah dah tak sedar dan mata terbeliak . mak su tampar pipi arwah tp dia tetap tak sedar , mak su cepat2 menjerit pnggil anak dia dan suami .. tup tup bila anak die sampai , die terjaga tiba2 . SUBHANALLAH .. kuasa Allah .. die ckp ' KENAPA? KENAPA? ADA PENCURI KE ? ' then mak su ckp xde la . busu tu yang tibe2 dlm keadaan mcm tu . die ckp die TIDO LAA . ya Allah rupa2nya busu tak sedar yang dia dlm keadaan mcm tu . org dah expect die dah tak ada. then terus je mlm tu hantar busu ke hospital swasta . doktor pon pelik sihat2 hantar hospital . tp dr just bagi ubat untuk telan .


esok tu  hari Jumaat 3/5/2012 pagi , masa sarapan , arwah makan roti , muntah , minum air , muntah ..  tu tanda2 arwah dah nak pergi . badan dah tak boleh terima makanan tp family2 tak sedar tanda2 tu . pagi tu juga arwah borak2 dgn bisan die .. elok2 je . then dlm tengah hari dia mntak anak g bilik die. telan ubat . ya Allah , masa arwah dalam bilik , menantu die terdengar arwah tarik nafas panjang 3 kali . terus menantu dia buka pintu .. ya Allah . masa tu . gelas dalam pegangan arwah and ubat berterabur atas lantai . arwah terbaring atas katil . Tuhan je tahu betapa paniknya menantu die. trus jerit pngil family lain . abah tania yang tengah meracun rumput cpt2 lari ..
* masa ni tania dekat ipik . baru balik kelas , telefon mummy, masa tu mummy panik2 lagi. tania tak thu ape . cuma mummy ckp busu tak boleh bernafas .

dlm beberapa minit lepas tu , busu hembuskan nafas terakhir , dlm 10 minit je malaikat MAUT tarik nyawa arwah busu . kejap kan ? :') arwah seorang yang taat agama . bayangkan mlm tu sepatutnya org dh ingt die dh meninggal tp Allah tetap nk tarik nyawa die hari JUMAAT . hari yang paling BERKAT :')

ORANG TAAT AGAMA, ALLAH PUN PILIH HARI YANG BAIK UNTUK DIA KEMBALI KEPADA-NYA :')

ARWAH seorang yang sangat penyayang , suka bergurau , tak pernah marah-marah , dan paling tania rindu arwah tak pernah tak solat berjemaah di masjid . paling kurang dia berjemaah dgn family dia :'> tiap kali masuk waktu solat , tania mesti nampak kelibat beliau naik motor ke masjid :' > even kalau rehat tengah hari , balik kerja , dia tak akan bergegas makan tengah hari , dia siap2 nak ke masjid dulu .,ya Allah rindu bunyi motor arwah busu . TUHAN je tahu .. dan paling tania rindu , tiap kali lepak2 rumah die , dia mesti sakat tania

' CIKGI ANYA .......OOOO CIKGI ANYA....'


Tak ada orang boleh ganti arwah :'> arwah pergi dgn sekelip mata . tanpa ada penyakit apa2.. betul la kata orang ..


BUKAN ORANG SAKIT SAHAJA AKAN PERGI DULU .. ORANG YANG SIHAT WALAFIAT PUN BERKEMUNGKINAN AKAN PERGI SEBELUM ORANG YANG SAKIT KERANA SEMUA TU ALLAH JE TAHU :'>

sambung part II nanti :' > jangan lupa baca kisah arwah yang sangat menyentuh jiwa tania .

sedekahkan AL FATIHAH untuk arwah


saat rindu arwah ,




ha..skodeng ye..=)

2 comments:

  1. semoga arwwah tenang di sana...byk sedekahkan al fatihah utk arwah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup .amin . doa sentiasa menemani arwah :')

      Delete

orang yang rajin menaip >,< TQ !